Talent Spot: Rytter & Index

Sandra Lou Neergaard // Foto: Alesya Gulevich

Der er fest og drengerøvs charme på plakaten, når Rytter & Index er en del af line up’ et. Motivationen for deres duo tager sig godt ud i praksis. De vil have folk til at svinge stylterne og hoppe med på deres dansebeats. Missionen bliver vel mødt på steder som Zefside, KB18, Double Up, Rust og mange flere.
De to, Steffen Rytter på 24 og Alexander Cramer på 21, har efterhånden haft deres virke som DJ og producer team i 1.5 år.
Det går stærkt for de to og det varer nok ikke længe inden de får deres ønske opfyldt, om at have en ged med hat, stående ved deres side ude på diverse spillesteder.

Sandra: Hvordan vil i placere jeres lyd, rent genremæssigt?

Rytter & Index: Vi bruger gerne betegnelsen ”Ghetto House”. Det er klart med et touch af Hip hop og et touch af House, med referencer til dubstep og elektro. Det er en god kombination med skæve toner. Vi er på et label nu, som udgiver mere decideret elektro, end det vi selv laver. Her taler vi om No Brainer Records, som vi lige er blevet signet på.

Sandra: Hvordan fungerer jeres duo?

Rytter & Index: Vi er godt klar over at vi internt har nogle kompetencer og så arbejder vi selvfølgelig på at fremhæve hinandens gode sider, så det ikke bliver for meget ”selvelskeri”. Der er ikke rigtig nogen chef, vi er glade for at det er en duo, for så hjælper vi hinanden og skaber en god fest sammen når vi står bag pulten. Det er lidt nemmere at bryde den der tavshed der kan være i starten, der er mod til lidt mere. Vi bryder hurtigere igennem og melder ud, at nu skal der være fest!

Sandra: På jeres Soundcloud står der, at 2012 bliver endnu vildere. Hvad har været den fedeste oplevelse?

Rytter & Index: Det er helt klart at blive signet på et rigtigt etableret selskab (red. No Brainer Records). Her får vi muligheden for at rykke lidt hurtigere på vores produktioner, i forhold til det vi selv lytter til og hvad vi ønsker at arbejde med, så er vi meget overraskede over at komme med der. Vi sendte dem en demo, som de tog imod over alt forventning og blev hurtigt bedt om at sende noget mere. Derefter tog det fart, og stiller os nu for nogle interessante og spændende udfordringer. Det giver os alle muligheder for at udvikle vores lyd og forhåbentlig gøre et større indtog på den københavnske undergrundsscene.

Sandra: Det lyder til, at i har fundet jeres helt egen røde tråd. Hvordan går det med at få det Københavnske natteliv med på den?

Rytter & Index: I forhold til det som mange andre begynder at spille nu, som er meget det der crunk hip hop agtig trap musik, har vi valgt at være lidt mere konsekvente med vores lyd. Det er stadig med inspiration fra førnævnte, men mere house. Vi er ikke rigtig en del af hverken hip hop eller house crowdet. Men vi føler at vi får tiltagende god respons når vi er ude og spille. F.eks. da vi spillede ved et Distortion event, var det fantastisk at have folk direkte op i ansigtet. Det var fedt at mærke responsen på den fest vi fik skabt med os selv og det vi havde med til folk.

Sandra: Rygtet siger, at i fester vildt? Er det noget pigerne skal holde ekstra øje med?

Rytter & Index: Generelt har vi en tendens til ikke at have for meget tøj på når vi spiller. Faktisk blev vi nævnt som Københavns nok mest nøgne Dj’s på en flyer. Og vi skuffede selvfølgelig ikke! Vi har det generelt meget varmt og følger lidt vores naturlige instinkter og smider tøjet så snart det kan lade sig gøre. »Til de kvindelige fans skal det understreges, at vi træner rigtig meget og er mest muligt afklædte« Dette gælder også vinterperioden.

Sandra: Hvad med fremtidige udgivelser?

Rytter & Index: Vi kommer ud på en kompilation på No Brainer Records. Derudover har vores pladeboss Malente, lige bedt os om at lave et remix for ham. Vi kommer også ud med et originalt track på Under Cover Lover. Desuden er vi kommer med på et remix som udgives via DeepWit Recordings - et halvt spansk, halvt amerikansk label. Det bliver et rigtig vildt remix som vi har været så heldige at komme med på. Vores egen EP/dobbelt Single kommer engang i starten af næste år. Og det bliver vildt!
Derfor er det også fint at vi lige har lidt hul i kalenderen til at arbejde koncentreret med vores produktioner.