Talent Spot: Zack Christ

Tekst Jarl Lyng // Foto Line Maria Mørch
Den unge upcoming producer Zack Christ, har været så elskværdig at stille op til et interview med Rekompileret. Hans eksperimenterende house & post-dubstep lyd udmærker ham blandt andet på en række af vores tidligere kompilationer. Han skiller sig ud, og vi kan li' det. Læs hvad Zack har at fortælle os her.


Hvis du skulle introducere dig selv, hvad ville du så sige?

Jeg er wack christ, Master Of Cows, et muskuløst væsen fra det ydre rum og jeg kommer og knepper din far. Hvem fanden er du?

Hvad har hidtil været det største øjeblik i din musikkarriere?

De øjeblikke der har virket størst har altid været førstegangsoplevelser. Første gang jeg spillede mit eget materiale live, første gang jeg fik noget udgivet, første gang jeg fik et track på en fysisk udgivelse. Små, men langt fra ubetydelige milepæle.

Hvordan kom du i gang med at producere?

Først og fremmest ret langsomt. Det første nummer jeg var med til at producere blev til en gang i 2003, men jeg kom først rigtig i gang med at lave mine egne lydkollager i 2006. Det skete som følge af et biluheld, et behov for at fordybe sig og tilfældigvis adgang til midler til musikproduktion. Efter det var der nogle år hvor jeg bare sad hjemme hos mine forældre og pillede og på et tidspunkt var musikken moden til at komme ud.

Hvad er næste projekt for dig?

Nu her er det på den ene side at gå tilbage til rødderne og lave stram 4/4-musik og den anden side at få skrevet nogle sange. Det skifter hele tiden og der hersker en konstant tvivl om hvad det næste egentlig bliver. Det med at skrive sange er noget jeg har gået og bakset lidt med de seneste måneder, men jeg synes jeg er ved at få fundet mig en stemme. Selvfølgelig er vi ikke ude i en all-in-singer-songwriter-/James-Blake-move, men nok nærmere en jeg-synes-godt-mine-numre-kunne-bruge-noget-vokal-og-hey-jeg-kan-skrive-teksterne-selv-i-det-mindste. Det bliver noget simpelt, noget lettere naivt og sandsynligvis slet ikke ørehængere jeg kommer til at spytte ud. Der er også et album der ligger og simrer. Mere kan jeg ikke sige om det.

Hvad lytter du til af musik i øjeblikket?

Som udgangspunkt lytter jeg ikke særlig meget musik. Ikke i forhold til hvad jeg kan forestille mig andre indenfor mit fag gør. Når det sker, er der et enormt spænd i hvad jeg lytter. Jeg tager den fra hård støj over følsom lyttervenlig musik og samtidig pop til rave viderebygninger, især af den tyske skole (Deutche Täkno Musik), og stenede ambientpølser. Uanset vender jeg dog altid tilbage til navne som Clark, Autechre og Fire Room samt Flying Lotus' Cosmogramma album. Særtegn lyd, "jazzet" fremgang og ordentlige kompositionsværktøjer virker bare hver gang.

Kan du til sidst komme med dit bud på hvem man skal lægge mærke til på den danske musikscene i løbet af sommeren?

Hvis man er musikelsker skal man bare holde øjne og ører åbne. Simple as that. Jeg er hverken profet eller har en særlig kraftig musisk radar.

Boooooomshakkalakka

Vil du vide mere om Zack Christ:
Zack Christ på Facebook
Zack Christ på Soundcloud