Talent Spot: Per Løkkegaard

Jarl Lyng // Foto: Mikkel Schrøder Dysted

På december pladen, Mandegløgg direkte fra hanen, havde vi æren af at bringe et remix fra Per Løkkegaard, af Geeks i sneeks.
Per er en erfaren herre, og evnerne indenfor musikkens verden rækker vidt. Således har han både produceret, komponeret og selv spillet musik, i en bred vifte af genre. Yderligere er Per medstifter af det alsidige BoxLab Studio, der ligesom Per, har beskæftiget sig med mange forskellige projekter. Jazz, elektro, pop og rock er lidt af udvalget på CV’et. Hr. Løkkegaard har ekspertise og en energisk, nysgerrig tilgang til alt hvad der rør sig i musikbranchen, og vi er glade for at have ham med på bloggen til en sludder.

Jarl: Hvis du skulle introducere dig selv, hvad ville du så sige?

Per: Hej jeg hedder Per Løkkegaard. Jeg er født i 1977, opvokset i Næstved og bor nu på Amager med min kone og 2 børn. Jeg er ud af en musikalsk familie, hvor min bror og begge mine forældre spiller klassisk klaver.
Jeg tog de første skridt ind i musikken, da jeg i 6-års fødselsdagsgave fik et trommesæt af min far og mor, og begyndte at spille guitar som 11-årig. Jeg besluttede i 1995 at blive musiker på fuld tid og har siden komponeret, spillet og produceret musik, samt undervist privat og på musikskoler.
Hvad har hidtil været det største øjeblik i din musikarriere?
Det bliver meget svært kun at nævne et. Det første store øjeblik er jo nok der hvor min far og mor forærer mig et trommesæt. Et andet stort øjeblik var en LP jeg udgav i 2010 feat. jazzlegenden Luther Thomas, hvor jeg for første gang stod for alt selv - musikken, video, nettet, osv. Jeg havde før mest spillet i bands, eller været sidemand. På Jazzklubben Børneteateret, var jeg heldig at være jamvært i en periode og fik chancen for at spille med en masse dygtige og vidt forskellige danske og udenlandske musikere. Jeg har også haft nogle samtaler med Palle Mikkelborg, som har været vendepunkter for mig. Ellers har jeg spillet en masse sjove jobs lige fra kirker til festivaler, som alle har været store oplevelser.

Jarl: Du har nærmest været igennem alle genrer i din musikkarriere. Er der en bestemt genre du føler mest for?

Per: Nej, ikke nogen specielt. Jeg tænker ikke så meget over det med genre, jeg har mere nogle lyde og rytmer i min hjerne og krop, som bare skal ud. Men hvis jeg skulle nævne en, ville det nok være jazzmusik. I en årrække var jeg dybt optaget af freejazz. Der kunne jeg bare slippe det hele løs, lukke øjnene og feel free. Men det kræver utrolig meget fokus, dyb sammenspilsforståelse og ikke mindst tonsvis af øvning, så det var på en måde dejligt at slippe det og komme videre til en mere musikalsk fast form som pop osv..

Jarl: Hvad er næste projekt for dig?

Per: Mit næste projekt er at blive den vildeste hiphop producer In Da World (Ha! ☺) Det hele startede med at jeg skulle producere et spoken word projekt tilbage i 2011/2012, og blev grebet af de muligheder der ligger i ord uden sang. Dvs. jeg tænker ikke hiphop som hiphop, men mere en musikalsk form hvor ordene og deres rytmiske udtryk er det der skaber indtrykket. Så hvis du er en rapper, der læser dette, smid din mail på (per.l@mail.com), så kvitterer jeg med nogle beats ☺

Jarl: Hvad lytter du til af musik i øjeblikket?

Per: Lige pt. hører jeg faktisk kun det projekt jeg arbejder på – en kommende hiphop udgivelse med den vildeste rapper jeg har hørt længe - MC HAS. Vi har fået et rigtigt godt samarbejde op at køre, så det fylder al min musikalske energi. En ting jeg dog hørte forleden dag, var nogle sange, der ikke kom med på Miles Davis’s plade ’Big Fun’ - fååårk det var vildt - tjek det på youtube!

Jarl: Kan du til sidst komme med dit bud på hvem man skal lægge mærke til på den danske musikscene i det nye år?

Per: Altså hvis Robin Hannibal, Terry Tester eller Simon Muschinsky kommer med noget nyt i år, er jeg sikker på, det er fedt!!

Per Løkkegaard – www.perlg.dk & @perlokkegaard