Talent Spot: Paper Cranes

Tekst Sandra Lou Neergaard
Paper Cranes består af Oliver, Lars, Kristian og Reimer. Ved tilfældighedernes gang har de nu for alvor fundet sammen om at producerer musik under navnet Paper Cranes, og udviklet på projektet siden starten af 2013. Læs mere om Paper Cranes her.


Hvordan vil i introducere os for Paper Cranes?

Oliver: Man kan sige, at Paper Cranes’ allerførste grundsten blev lagt, da jeg mødte Reimer på Ollerup Efterskole i 09 - vi havde en super god kemi fra starten af, og da året var omme, så ærgrede jeg mig over, at det var ovre, og håbede at vi kunne få noget op at køre igen.

Lars: Mig og Oliver startede i samme klasse på gymnasiet, og der gik ikke lang tid før Oliver oplevede et slags deja-vu (som jeg senere fandt ud af), for vi havde en ligeså naturlig musikalsk forståelse og forbindelse som han havde med Reimer. Vi begyndte at lave musik sammen både i- og uden for skolen. Oliver introducerede mig til Ableton live, og derfra gik det hurtigt med at lave en masse vildt underlig elektronisk garagemusik.

Kristian: Olivers og min historie er en anelse mere underlig. Vi mødte hinanden til en koncert med Den Fjerde Væg, og jeg kan huske, at vi snakkede om musik og jeg sagde, at jeg ikke syntes jeg havde nok gang i mit musikliv. Vi lavede en smule musik sammen, men det blev aldrig meget mere end et par halvfærdige sange. Derfra gik der... 2 år tror jeg, og Oliver skrev til mig og sagde at det projekt vi havde snakket om dengang endelig var ved at blive til noget, og at han var fuldstændigt overbevist om at jeg blev nødt til at være. Og det var jo svært at sige nej til efter at have hørt Safe Word, som de 3 andre havde lavet de første skitser til på det tidspunkt. Vi har faktisk kun været samlet på samme sted 4-5 gange eller sådan noget.

Oliver: Den første gang, hvor jeg fik os alle samlet var på Roskilde i 2012. Det var meget kort, og tiden der gik egentligt bare på lige at få introduceret folk til hinanden, siden de kun kendte hinanden igennem, hvad jeg havde fortalt. På det tidspunkt var jeg klar over, at vi skulle spille musik sammen, men det var først i februar 2013, at mig, Lars og Reimer fik sat os ned og lavet Safe Word. Anden gang, hvor vi alle var samlet, var en weekend her i september, og det er efter den, at vi virkelig er kommet i gang. Mht. vores navn, Paper Cranes, så stammer det fra, at vi havde en sang, som vi overvejede at kalde Paper Cranes, men så besluttede vi os for, at det faktisk var et bedre bandnavn. Hele idéen med Paper Cranes kommer nok fra, at jeg til tider folder papirstraner - noget jeg rent faktisk lærte Reimer at gøre, da vi sad i kø til Björk i 2012.

Hvad er i inspireret af?

Kristian: Jeg er primært inspireret af Sohn og James Blake.

Lars: Ja, vores musik har tydelige referencer til de to. Vi lytter også meget til f.eks. Trentemøller og Moderat.

Oliver: Altså, vi vil helst ikke fastlægge os på genre eller en specifik type af musik, men jeg tror at overnævnte kunstnere har påvirket vores lyd meget. Også acts som Blue Sky Black Death og kodachrome (find ham på Soundcloud!) har stået til at inspirere os.

Lars: Jeg tror også at mit og Olivers flip med fransk musik (Madeon, Justice, Air, Daft Punk, Darius, osv..) påvirkede os en del.

Hvad er drømmen for jeres projekt?

Lars: Jeg har længe drømt om at spille på Roskilde Festival, og hvis jeg nogensinde når dertil skal det være med Paper Cranes.

Oliver: Mig og Reimer aftalte på Ollerup, at vi skulle spille på Wembley før vi bliver 27. Jeg ved ikke om det er realistisk, men det er i hvert fald en drøm og et mål. Mht. til udgivelser, så er det jo bare at lave en masse musik. Albums selvfølgelig, men jeg kunne i hvert fald også godt tænke mig at udgive ep’er, som måske viser en anden del af Paper Cranes end den, som folk kommer til at kende. Og så selvfølgelig kæmpe visuelle shows - det ville være perfekt.

Kristian: For mig er drømmen så simpel som bare at opnå succes. Jeg syntes ikke det gør noget at være ambitiøs, hvilket i øvrigt er noget som Oliver mestrer til fulde. Det kunne være ekstremt fedt at lave et album, der var fuldendt på en sådan måde at man får lyst til at høre det hele vejen igennem hver gang man hører det.

Hvad vil i anbefale af musik til læseren?

Lars: Det bliver nok lidt en gentagelse af hvad vi er inspireret af, men seriøst, lyt til Sohn og Moderat. Det er for sindssygt godt, og Kodachrome på Soundcloud! Jeg opdagede ham tilfældigt, og hans musik er vildt sej. Lidt chillstep-agtigt.. men ikke på den kedelige måde!

Kristian: Her vil jeg gerne nævne Nils Frahm, hans musik er vildt smuk. Han improviserer næsten ligeså godt som Oliver gør (sarkastisk).

Oliver: Moderats (forholdsvis) nye album “II” og Blue Sky Black Deaths album “Noir” har jeg begge gennemlyttet et utal af gange igennem de sidste par måneder. De formår at skabe en fantastisk atmosfære, og kan klart anbefale det - deres produktion er også helt sublim.

Læs og hør mere til Paper Cranes her:

https://soundcloud.com/papercranesdk

https://www.facebook.com/PaperCranesDK