Talent Spot: Bak & Lindemann

Sandra Lou Neergaard // Foto: CEA Photography

Bastian Bak og Joshua Lindemann er med på den seneste Rekompileret udgivelse, med et remix af Line Hvid’s ’words unsaid’. Og derudover er Joshua Lindemann med sit enmandsprojekt projekt Streams, også at finde på Distortion udgivelsen, med The Angst. De har opnået meget positiv respons på de få udgivede tracks indtil videre, blandt andet også med et Dusty Springfield bootleg, der er nået over 25.000 plays på Soundcloud. Bastian skal formentlig nyde sommeren på løbehjul, spille lidt fodbold og arbejde på et fritidshjem. Joshua er netop i gang med at afslutte HF, og kan fra september plante fødderne i Haderslev, hvor han er optaget på Sonic College. De fortæller lidt om deres samarbejde, venskab og hvordan det hele startede, og om hvordan de ofte lyder som to der burde stå i en rollespilsbutik, og bare tale dagen væk i deres helt eget kodesprog. Bastian lagde ud med Bill Lasswell’s ”ambient translations of Bob Marley”, uden helt at vide det var elektronisk. Joshua er fra han var helt lille, blevet præsenteret for meget elektronisk musik, og medbragte eksperimenterende ambient fremfor smølfehits i SFO’en.

Hvordan opstod jeres samarbejde?

Joshua: Vi mødte hinanden i 2006 på Kastanievej efterskole på Frederiksberg. Bastian sad og nørdede nogle hip hop beats på computeren, jeg anede ikke noget om de der programmer, men kom ind mens Bastian sad med det og synes bare det var mega fedt. Vi havde faktisk ikke noget med hinanden at gøre før vi stoppede. Men så fik jeg en lejlighed, og manglede en roomie. Jeg vidste at Bastian manglede et sted at bo og ringede derfor til ham. Han flyttede ind og introducerede mig snart for alle de her musikprogrammer. I starten sad Bastian med programmerne, mens jeg langsomt blev introduceret for det. Og ellers stod jeg mest i døren og røg smøger, og råbte op om hvordan det skulle være. Min tålmodighed var ikke helt til at lære programmerne dengang. Bastian prøvede så godt han kunne med sin hip hop baggrund, at være med på det elektroniske musik jeg snakkede så meget om. Det er i 2008, hvor Bastian flytter ind nytårsaften.

Bastian: Joshua har en kæmpestor musisk baggrund, og han kender enormt meget musik som ingen andre kender. Egentlig ville jeg bare gerne lave Hip hop, virkelig dårlig crunk. Så i virkeligheden har Joshua formet min musiksmag meget. Joshua er meget autistisk hvad angår musik, samplinger bliver spottet lige med det samme. Men det startede med at jeg var på computeren, og Joshua mere på lyden og at rette det imod en genre.

Hvordan fungerer det så nu?

Joshua: Det er meget fleksibelt, vi snakker meget sammen over Skype etc., og så sender vi musikken frem og tilbage og snakker sammen om næste skridt samt justeringer. Derudover mødes vi også ude på Refshaleøen, det er egentlig ikke et øvelokale, men i virkeligheden er atelier som er lavet til et studie, der sidder vi også meget gerne og nørder.

Bastian: Vi har også brugt Joshuas guitar spil meget, men mest ind over det første vi lavede, noget eksperimenterende Psy trance. Vi har tonsvis af musikprojekter, på en god dag laver vi måske 2-3 projekter og så glemmer vi alt om det. Vi har et vognlæs af gode ideer, som bare ligger i en rodekasse, vi får sjældent lavet noget helt færdigt.

DJ ‘er i?

Bastian: Ikke endnu, men vi vil meget gerne! Men pt. har vi simpelthen ikke materiale nok til det. Efter Dusty Springfield kom på Soundcloud, fik vi hurtigt tilbudt spillejobs, men det handler først og fremmest om at have god grund for at kunne levere et ordentlig set. Det har endnu ikke været vores fokus. Det er først nu her at vi begynder at have noget og diske op med, men det kan ikke vare længe!

Hvilke kunstnere er i betaget af?

Joshua: Minilogue – det er virkelig en stor inspirationskilde for os, det er noget vi deler meget. Det er en sammentrækning af minimal dialog. Første gang jeg spillede noget med det, der sad Bastian på toilettet. Det var så fedt at Bastian ikke kunne vente til han fik trukket bukserne op, og kommer i stedet for løbende ud med bukserne nede omkring anklerne.

Bastian: Det refererer også meget godt til, at vores venskab er forbundet af musik, det er ligesom det, det hele kredser om. Efterhånden har det dog udviklet sig til meget mere end det. Vi er meget i vores egen verden når vi er sammen, og det kan være svært for andre venner at forstå hvad vi snakket om.

Har i en top 5?

Joshua: Ja vi har faktisk en top 5 klar, det er alle numre som har og stadig betyder meget for os. Nogle af dem er også rimelig gamle, men ikke desto mindre nogle rigtig fede numre.

1. Quantec - Lunar Orbiter Version
2. Atmos & Echö-Lab - Old Painless
3. Peace Orchestra - Who Am I
4. Minilogue - Orglar B
5. Swayzak - Low Res Skyline


Desuden et preview på Copenhagen cowboys?

Bastian: Det er faktisk et gammelt nummer vi lavede, hvor vi oprindeligt inviterede en af vores venner til at ligge vokal indover. Mange af de oprindelige guitar figure i nummeret havde den der forvrængede spagettiwestern lyd, så man fik den her lidt western agtige stemning ud af det. Vi har været meget længe om at færdiggøre det, og arbejder fortsat på det. Derfor får i her et preview.