Musikken i hverdagen

Signe Elin Gram // Foto: Ewa Burian

Foråret har langt om længe taget jerngreb om vinterens lidt for lange klokkeværk. Nu kan vi atter rykke hverdagen ud i det fri, og selvfølgelig med musik i ørene. Signe Elin Gram har skrevet et dejligt, forårsfriskt gæsteindlæg til bloggen. Foruden arbejdet med sit post punk band "The City Kill", der bl.a. har udgivet 2 fantastiske plader og haft et nummer med på Rekompileret #6 - 'Os med kælder', har hun sin daglige gang som praktikant i musikredaktionen på WiMP.


Kære verden: Nogle gange vil jeg hellere høre, hvad musikken har at sige.

Du kender det. Du kører rundt på din kære cykel, du har det sprødeste musik i ørerne og du er helt i din egen verden, hvor alt flyder forbi i takt med tonerne i dine ører.

Pludselig ser du et sæt øjne rettet mod dig. Et ondt blik sendes, øjne himmelvendes, og læber bevæger sig. Hvad der bliver sagt, kan du ikke høre, men det er klart, at det er vredt. Meget vredt. Det er bare ikke i orden at vælge den ’rigtige’ verdens lydspor fra, synes de at sige. Følg nu lidt med – orientér dig i trafikken!

Eller måske har du også prøvet at hive iPod’en frem på bagsædet af forældrenes bil, for igen at synke ned i din egen musikverden. Også her er det et spørgsmål om tid før de himmelvendte øjne findes frem; en forhindring i form af et sæt høretelefoner med musik i konkurrerer om kontakten med dig.

Med garanti synes dine forældre og den lidt ældre generation af trafikanter, at du afkobler og distancerer dig fra verden, når du sådan tager dine høretelefoner på. ”Er verden da ikke god nok som den er?” kunne de finde på at spørge – eller ”Vil du da ikke tale med os?”

Men der er bare noget, mine forældre og mine medtrafikanter ikke forstår: Min verden giver mere mening med musik til. Jeg synes oftest, at verden er kedelig, når det bare er byens trafik og forbistrede, travle trafikanter, der fylder lydbilledet. Eller når stilheden lidt senere på aftenen bliver så omsluttende, at den føles opslugende. Eller når mine forældre på de lange bilture som oftest ikke har så meget interessant at sige.

Så vil jeg hellere gemme mig i musikken. Musikken, der altid er der. Musikken, der tilpasser sig mit humør, eller får mig til at ændre det til det bedre. Den fiktive, tonerige lydverden, hvori alt kan lade sig gøre – musikken, der får verden til at virke lidt mere rigtig.

Så kære verden: Undskyld at jeg ikke altid vil høre hvad du har at sige til mig. Men nogle gange vil jeg egentlig hellere høre, hvad musikken har at sige.

Her får I 5 sange, der er virkelig lækre at cykle til:
1. Phoenix - Too Young
2. The Verve - Bitter Sweet Symphony
3. Washed Out - Feel It All Around
4. Bear In Heaven - Cool Light
5. Toro Y Moi - Say That

Hør hele Signes Playliste 'Sange, der er gode at cykle til' her:På Spotify